Kohti Moskovaa ja sen yli!

Tätä vähintäänkin legendaarista reissua oli suunniteltu kaverin kanssa huolella jo pitkä tovi. Nyt homma oli sitten täyttä totta! Oli syyskuun ensimmäinen päivä, palloilimme Moskovassa ja päät pyörivät kuin tikan pojilla. Pieksämäellä kun on yksi iso tie minkä varrelle on rakennettu kaikki, niin Moskovassapa niitä teitä oli aika paljon enemmän. Väkeä oli kuin Kairon asemalla ja metrojakin oli ties kuinka monessa kerroksessa!

Moskova oli aloituspaikka suurelle seikkailulle joka veisi meidät Siperian halki Baikalille, siitä Mongoliaan ja lopulta aina Kiinaan saakka. Junallahan sitä oli tarkoitus mennä. Ajatus siitä että pääsisi makoilemaan omaan hyttiin ja katselemaan vain ohikiitäviä maisemia, oli varsin kihelmöivä. Kotona sitä joutaa vielä olemaan paljon kun lapsikin on tuloillaan. Voi olla että joskus sitä istuskellaan Kanarian saarilla lastenaltaassa ja muistellaan näitä reissuja kaihoisasti. Vaikka ei siinä, kyllähän Kanariallakin kelpaa.

Edellinen yö kului varsin leppoisasti modernilla Tolstoi-junalla oleskellen ja nukkuen. Hyttiin oli laitettu pientä evästä valmiiksi ja näin reissu lähti mukavasti käyntiin. Moskovasta eteenpäin junat eivät tulisi olemaan kaikilla herkuilla varustettuja vekottimia. Tarkoituksena oli kuitenkin kokea jotain aitoa ja alkuperäistä Venäjän junakulttuurista, joten tuumasin että länsimaiset standardit voi suosiolla unohtaa.

Pysähdyimme Moskovassa vain muutaman tunnin, sillä aioimme vielä samana päivänä hypätä Irkutskiin vievään junaan. Olisi sitä varmaan Moskovassakin ollut kaikenlaista nähtävää, mutta ehkä joku toinen kerta. Tällaisilla reissuilla täytyy tarkkaan miettiä missä rajallisen aikansa kuluttaa. Kaikenlaista Putin-krääsää tuli kyllä nähtyä. Muutama Putin-magneetti tarttuikin heti matkaan, hah!

Moskovassa ainakin ruoka oli halpaa. Kävimme syömässä ravintolassa Canteen No. 57, missä sai itse kasata annoksensa jälkiruokineen linjastolla. Söimme kuin herrat ja olisiko mennyt ehkä kuusi euroa ellen väärin muista. Köyhäkin sai tuntea olonsa Moskovassa rikkaaksi.

Alla välähdyksiä Moskovasta.

Kaikki kuvat on otettu Fujifilmin X100T-kameralla.